Hva med fraværsgrensen på videregående skoler?

Trafikkopplæring teller som fravær på fraværsgrensen.
Når du går på videregående skole har du i utgangspunktet plikt til å møte opp til alle timer. Fra og med skoleåret 2016–2017 gjelder det også en fraværsgrense. Fraværsgrensen er en grense for hvor mye udokumentert fravær du kan i hvert enkelt fag. Hvis du har du mer enn 10 prosent udokumentert fravær i et fag, får du ikke karakter i faget.

Fraværsgrensen - Start tidligere
For mange utsetter øvingskjøring og opplæring på trafikkskolen for lenge. Det er ikke bare uheldig med tanke på at du får for lite mengdetrening, men det gjør også at du får et høyt fravær på videregående hvis du noen måneder før du fyller 18 år finner ut at du gjerne skulle hatt førerkort.

Ved å starte tidligere oppnår du lavere fravær og mer mengdetrening. Et drømmescenario.