Opplæring på automatgir kan være et godt alternativ, og langt i fra så begrensende som det høres ut. 

Innen 2050 er målet at Norge skal være et lavutslippssamfunn. Som forbrukere må vi endre vaner og valg i tillegg til å utvikle smartere løsninger. Staten kan styre valg vi gjør gjennom forbud, påbud og intensiver.

Insentiver for å få flere til å kjøpe hybrid- og elbiler har fungert. Du lurer kanskje på hva dette har å si for deg? Jo, hverken hybrid- eller elbiler har manuelt gir. For å oppnå optimalt forbruk og effekt i hybridbiler bruker man kun automatgir. Elmotorer trenger ikke tradisjonell girkasse på samme måte for å utnytte motoreffekten og har bare ett gir.

Veien mot autonome- og nullutslippsbiler betyr eksempelvis at manuelt gir må vekk. Manuelt gir er ikke fremtiden. Volvo sier at innen 2019 skal alle nye modeller være hybrider eller elektriske biler. Det betyr at du ikke vil få kjøpt nye modeller med manuelt gir i fra Volvo. Toyota sier det samme skal skje innen 2025 med deres modeller. Andre bilfabrikanter faser «stille» ut motorer med manuelt gir.

Kan du svare ja på en eller flere av disse punktene? Ja, da er kanskje automatgir noe du bør vurdere.

  • Du har ikke behov
  • Du har ingen eller liten mulighet for privat øvingskjøring
  • Du har mindre tid enn du skulle ønske
  • Du skal kjøpe, eller har tilgang til bil med automatgir

Poenget er ikke at automatgir er en enkel vei til førerkortet. Det det derimot kan være er en mer effektiv måte å ta opplæringen på, og at det ikke trenger å være så begrensende som det høres ut som. En stor del av nybilsalget er biler med automatgir, og flere vil det bli. Skulle behovet senere være å kjøre bil med manuelt gir trenger du «bare» kjøretimer og en ny førerprøve. Da vil du forhåpentligvis ha fått mer øving slik at konsentrasjonen hovedsakelig kan brukes på giring.

Vi tilbyr trafikkopplæring på automatgir med elbilen BMW i3s.

Var denne artikkelen nyttig?
0 av 0 syntes dette var nyttig

Kommentarer

0 kommentarer

Logg på hvis du vil legge inn en kommentar.